Akrobatika_2m_Sliven_16Пробив след силите в акробатиката направи сливенският клуб “Стефан Данчев”, след като Петя Георгиева при изключителна конкуренция във възраст 6-8 години грабна сребърния медал. Победителки в групата са Калина Първанова от КСА “Акро Джъмп” Бургас и Ивайла Момчилова от “Орел” Айтос. Третото място си поделиха Раиса Измерлиева от “Орел” Айтос и Нели Николова от СКА ”Акро Тамп” – София.

Възпитаничките на треньорката Виолета Бинева заеха и две четвърти места. Гергана Калчева в надпревара  между 20 момичета от страната се нареди до най-добрите в групата на 9-11 години, както и тройката на клуба във възраст 6-12 години.

Над 200 деца се включиха в традиционния турнир "Млад акробат", който се проведе в Бургас. Надпреварата събра елита на клубовете по акробатика в България във възрастите 6-8 и 9-11 години, индивидуална акробатика за момичета и момчета, и групова акробатика за възрастите 6-12 и 7-13 години. Повечето участници показаха качествен скок в подготовката си, в сравнение с показаното на миналогодишното издание на състезанието.
Турнирът “Млад акробат” се организира от Българска федерация по спортна акробатика и бургаските клубове “Нефтохимик 2011” и  “Бургас”, с подкрепата на Община Бургас.