Sportno_proekt_16Ученици от Спортно училище "Д. Рохов" – Сливен получиха сертификати за успешно приключил проект в испанския град Канет. 15 състезатели от двата вида спорт -  борба и самбо, изучаващи специалност "Спорт" професия "помощник-треньор",  имаха възможност в продължение на три седмици да повишат професионалните си знания и умения. Те проведоха практики и преминаха през обучение от учители по спорт и треньори с най-висока степен на квалификация.

В края на мобилността българските участници положиха изпити и получиха  сертификати и за придобити езикови компетенции.

Днес сертификатите от българска страна връчи областния управител на Сливен Татяна Петкова. Преди това директорът Наташа Иванова,  учениците от Спортното училище,  техните ръководители и треньори споделиха придобития опит. Презентация на проекта направиха състезателите  -  по самбо Росен Стефанов и по борба Цветан Евтимов.

Втората част от проекта „Спортът е моята бъдеща професия” ще се проведе в Италия в края на месец април.

По време на днешната среща в Областна управа възпитаниците на Спортното училище представиха отличията,  получени за цялостно качествено изпълнение на проект по програма "Еразъм+", сектор „Професионално образование и обучение – Спортът като професия”.

Снимки към новината:

  • Sportno_proekt2_16
  • Sportno_proekt3_16
  • Sportno_proekt4_16
  • Sportno_proekt5_16
  • Sportno_proekt6_16