Sesiya_12_163 500 лева за церемонията за най - добрите спортисти на Сливен за 2016 година гласува днес местният парламент на редовно заседание. Предложението бе част от изменение на бюджета на Сливенска община за 2016 година. Средствата за спортна дейност се пренасочват от неизразходените за Детски комплекс Сливен. С тях ще се премират най-добрите спортисти на Сливен, които ще бъдат определени след заседанието на комисия, утвърдена със заповед на кмета.

За първи път по предложение на Силвия Никова, експерт по спорт и с подкрепата на Постоянната общинска комисия за децата младежта и спорта парични премии ще получат 10-те най-добри спортисти на Сливен, треньорът на годината и най-добрият спортист при хората с увреждания. Средствата са съответно  800, 700 и 600 лева за първите трима в класацията. Предвидени са две премии по 200 лева, които са за 4 и 5 място, а от 6-то до 10 място по 100 лева. Най-добрият треньор на годината получава 100 лева,  а спортистът с увреждания – 200 лева. Предвидена е и специална награда от 200 лева за спортист, определен от Постоянната спортна комисия.

Ще бъде отличен и най-добрият отбор на годината, както и всички треньори, чийто спортисти са намерили място в призовата десетка.

Приключи процедурата за номинациите на спортните клубове на територията на общината. За място сред 10-те най-добри спортисти на Сливен участват 16 състезатели от 8 спортни клуба. Право на участие имаха всички клубове на територията на сливенска общината, членове на съответните федерации.

Определянето на 10-та ще стане чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски, Балкански и Държавни първенства.

Сред най-заслужилите, които ще се борят за призовата тройка са Радослава Мавродиева – лека атлетика, Момчил Караилиев – лека атлетика, Божидар Андреев- вдигане на тежести, Васил Маринов – вдигане на тежести, Даниела Пандова – вдигане на тежести, Божидар Темелков – самбо, Яница Петкова, Иван Стефанов – самбо, Леман Гичмен  - самбо, Димитър Петров – СуперМото и др.

Най-добрите спортисти на Сливен за 2016 година ще бъдат наградени на церемония на 20 декември от 14 часа в зала „Май”.