Sportisti-1__Nova_ZagoraНосител на тазгодишната престижна награда „Спортист на годината” на Нова Загора е  състезателят по Муай Тай Константин Михайлов от СК „Чест и слава 2001”. Той е един от изявените спортисти на общината през последните години и има зад гърба си множество престижни титли и медали. През 2016 г., с упорит труд, хъс и желязна воля успя да завоюва не само за своя клуб и Нова Загора, но и за цяла България, второто престижно място на Световното първенство по Муай Тай в Тайланд. Константин Михайлов получи плакет и грамота, с благодарности лично от кмета Николай Грозев.

Отличия бяха раздадени в още няколко категории. За треньор на 2016 г. беше избран Иван Иванов от СК „Чест и слава 2001”. С титлата „Учител с принос в развитието на физическото възпитание и спорта в Община Нова Загора за 2016” беше отличен Димитър Стоянов.

По време на тържествената церемония наградиха и  на най-перспективните състезатели за 2016 г. Това са Анета Иванова и Мария Танева от ТК „Нова Загора”, Габриел Грозев от КК „Загорец -1880”, Карина Петкова и Стоян Стоянов от СК „Чест и слава 2001”, Елеонора Монева от КЛА „Загорец”, Елена Илиева от СК „Стогос -2006”, Жулиета Бонева от СКБ „Загорец”, Денислав Атанасов от ФК „Загорец” и Ивелина Колева и Денислав Стоянов от КСТ „Яница - Т.А.”.

Ежегодно, на церемонията за годишните награди „Спортист на годината”, Община Нова Загора отличава и хората с принос в развитието на туризма. Тази година наградите за „Принос” бяха връчени на Цветан Славов от ТД „Алеко -1900” и Стоянка Мирославова от Клуб по каяк „Тетида” от заместник-кмета Светла Стоянова. С отличие за високи спортни постижения на неговите състезатели беше награден и Фитнес клуб „Диамант”.

Отличието „Отбор на годината” заслужи Футболен клуб „Загорец”.

  • Sportisti_Nova_Zagora

Вечерта завърши с пожелания за много спортни успехи и покоряване на нови върхове и през следващата година.