Boks_br_Dimitrov_16_sНовогодишен календар с най-добрите си състезатели подготвя за 2017 година АСК по бокс Сливен.
В студената зала „Асеновец” за фотоси на ринга застанаха двамата най-успели състезатели на клуба през последните години - братята Кристиян и Антон Димитрови. Покрай тях се наредиха и по-малките състезатели, които черпят от примера на успелите.

Треньорът Щилиян Кабранов изрази разочарования от все по-трудните условия при които се подготвят възпитаниците му, но пък е удовлетворен, че в групата на мъжете успехът им е значим. Той поясни, че от далечната 1975 година отборът не е заемал второ място от националните първенства.

„Тази година се класирахме втори на две състезания – в  началото за Купа „България” и сега преди дни след приключване на втория кръг от Държавното първенство. Най-добрите ни, които допринесоха за успеха са Кристиян и Антон Димитрови. При по-малките сме на 4- 5-то място. В младшата възраст имаме перспективни състезатели и очакваме да намерят място в националния отбор”,сподели Кабранов пред Sliven-sport.com.

Треньорът изрази притеснение, че братята Димитрови се състезават без да получават финансови средства и ако не успеят да ги осигурят най-вероятно ще предпочитат клубове от страната, които имат възможност да ги финансират, както се случва и в други спортове в града.

„Те са изградени състезатели. Дори Кристиян вече е титуляр в категория до 91 килограма, след преминаването на Тервел Пулев в професионалния бокс. Предстои му Европейско първенство. Показва възможности, всеотдаен е и националните треньори са доволни от него. Търсим спонсори за финансирането му, но в нашия град трудно се случва. Мисля, че общината трябва да помисли макар и за минимално обезпечаване на националните състезатели, за да ги задържим в града, а не подготвени да ги преотстъпване на други градове и клубове”, каза още Кабранов.

В звуковия файл чуйте още от треньора Щилиян Кабранов.

 

Снимки към новината:

  • Boks_An_Dimitrov_16_s
  • Boks_vs_Sliven_16
  • Boks_vs2_Sliven_16
  • Boks_vs3_Sliven_16
  • Boks_tren_16