sportisti_nagradi_2011Най-добрите спортисти на Сливен за 2016 година ще бъдат наградени днес на церемония от 14 часа в зала „Май”. 10-та вече е определена. За втора поредна година класацията се оглавява от атлетката Радослава Мавродиева. През годината тя е шеста от  Световно първенство по лека атлетика за жени в зала, пета от  Европейско първенство за жени на открито в дисциплината тласкане гюлле и е единствената състезателка от Сливен, която участва на Олимпиадата в Рио.

Комисията, съставена от петима представители на спортните клубове, разгледа номинациите. 10-та бе определена чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски и Балкански първенства. В номинациите участваха 18 състезатели от 8 спортни клуба.

При определянето на най-добрите спортисти на Сливен, Радослава Мавродиева събра актив от 21 точки. Тя изпревари в допитването Момчил Караилиев, който е с 4-то място на Европейско първенство за мъже по лека атлетика на открито в дисциплината  троен скок. Трети в класацията е Божидар Андреев, заел  4-та позиция на Европейско първенство за мъже по вдигане тежести в категория 77 кг.

В 10-та за най - добрите спортисти на Община Сливен са и Даниела Пандова /вдигане на тежести/, Божидар Темелков /самбо/, Васил Маринов /вдигане на тежести/, Леман Гичмен /самбо/, Яница Петкова /самбо/, Петър Ангелов /вдигане на тежести/ и Валентин Георгиев /вдигане на тежести/.

За най - добър треньор ще бъде наградена Валентина Желязкова, наставник на спортист номер едно на Сливен.

За първи път по предложение на Силвия Никова, експерт по спорт и с подкрепата на Постоянната общинска комисия за децата младежта и спорта парични премии ще получат 10-те най-добри спортисти на Сливен, треньорът на годината и най-добрият спортист при хората с увреждания. Средствата са съответно  800, 700 и 600 лева за първите трима в класацията. Предвидени са две премии по 200 лева, които са за 4 и 5 място, а от 6-то до 10 място по 100 лева. Най-добрият треньор на годината получава 100 лева,  а спортистът с увреждания – 200 лева. Предвидена е и специална награда от 200 лева за спортист, определен от Постоянната спортна комисия.

За най-добър сред спортистите с увреждания е отличен Димитър Йорданов, състезател по тенис на маса и бадминтон.