Sportisti_16g_Radoslava„Изпращам успешна година. Максималист съм. Поставям си високи цели, защото винаги може и повече. Благодаря за наградата. Благодаря за доверието. Надявам се 2017-та да бъде още по-успешна. Предстои ми Европейско първенство в зала в Сърбия в началото на март. Искам да съм здрава, всичко друго се постига”. Това каза спортист №1 на Сливен за 2016 година Радослава Мавродиева. Лекоатлетката оглави класирането за Спортист на родния си град за втора поредна година, като не скри желанието си да бъде номер едно и през 2017-та.

Най-добрите спортисти на Сливенска община за 2016 година бяха наградени днес на церемония в зала „Май”. Отличията връчи кметът Стефан Радев.

Радослава Мавродиева е Спортист №1 на Сливен. През 2016 година тя завоюва шесто място на Световно първенство за жени в дисциплината тласкане на гюле, пето място на Европейско първенство на открито и е единствената състезателка от Сливен, която участва в Олимпийските игри в Рио. Втори в подреждането е Момчил Караилиев, който е с 4-то място на Европейско първенство за мъже по лека атлетика на открито в дисциплината  троен скок. Трети в класацията е Божидар Андреев, заел  4-та позиция на Европейско първенство за мъже по вдигане тежести в категория 77 кг.

В 10-та за най - добрите спортисти на Община Сливен са и Даниела Пандова /вдигане на тежести/, Божидар Темелков /самбо/, Васил Маринов /вдигане на тежести/, Леман Гичмен /самбо/, Яница Петкова /самбо/, Петър Ангелов /вдигане на тежести/ и Валентин Георгиев /вдигане на тежести/.

За най - добър треньор беше наградена Валентина Желязкова, наставник на спортист номер едно на Сливен.

За най-добър спортист с увреждания е отличен Димитър Йорданов, състезател по тенис на маса и бадминтон. Специалната награда на Постоянната комисия на децата, младежта и спорта към Общински съвет – Сливен беше присъдена на състезателката по вдигане на тежести Даниела Пандова, завоювала второ място на Европейско първенство за девойки до 23 години в категория до 48 килограма.

„Радвам се, че Община Сливен продължава традицията да почита своите заслужили спортисти. Поздравявам всички за усилията, които полагат през годината и за успехите, които постигат“, заяви в приветственото си слово кметът Стефан Радев. Той пожела през следващата година конкуренцията да бъде още по-голяма, което означава заслужили отличия на всички възможни нива. „Вие сте нашите най-многобройни посланици не само в страната, но и по международните подиуми, за което Ви поздравявам“, каза още Радев.

Най-добрите спортисти на Сливен за 2016 година получиха парични премии, с подкрепата на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта. За първи път беше излъчен най-добър спортист с увреждания и награден с почетен приз. Община Сливен предоставя целогодишно безвъзмездно спортните бази на клубовете и плаща текущите им  разноски.

На церемонията присъстваха още областният управител Татяна Петкова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, представители на спортни клубове, деятели, общественици, родители и гости. На събитието бяха поканени и известни спортисти от близкото минало.

В звуковия файл чуйте още от Радослава Мавродиева -  Спортист №1 на Сливен.


Още снимки към новината:

  • Sportisti_16g_Momchil_2
  • Sportisti_16g_Bojidar_3
  • Sportisti_16g_obshta