Sportisti_16g_obshta„Въпреки тежкото финансово състояние успяхме  да заделим не малко пари, около 400 хил. за  субсидиране на спорта в Сливен. Освен това издържаме всички спортни зали и ги предоставяме безплатно на спортните клубове.” Така отговори кметът Стефан Радев на въпрос на Sliven-sport.com за Сливенска община и какво се направи за спорта в града през 2016 година.

Кметът допълни, че може би най-важното и с най-голям залог занапред е, че с Общинския съвет са успели да учредят безвъзмездно право на строеж на спортния клуб на Станка Златева. А с помощта на министерството на младежта и спорта започва изграждане на нова спортна зала в Сливен.

„Навявам се залата да бъде построена през 12017 година”,  каза още Радев.

Запитан, дали общината е оправдала очакванията на спортистите, кметът отговори, че там никога няма да има пълно оправдаване, защото очакванията винаги са много големи. „Но на фона на това,  с което разполагаме,  отделяме значителни средства за спорта в Сливен”, допълни градоначалникът.

По думите на Радев стана ясно, че и за следващата календарна година в бюджета на Община Сливен ще се заделят същите финансови средства за спорт, като не се предвиждат допълнителни пари.

„На този етап се прави достатъчно за спорта в Сливен”, завърши Радев.

В звуковия файл чуйте становището на кмета Стефан Радев.