Koleden_16Над 50 юноши и девойки старша възраст участваха под Сините камъни в Коледен турнир по леката атлетика за наградите на „Симо Ко”. Надпреварата се проведе на покрита лекоатлетическа писта в спортна зала „Дружба”, с домакинството на АСК по лека атлетика Сливен.
Участваха отбори от Бургас, Айтос, Ямбол, Казанлък и Сливен. Атлетите се състезаваха в дисциплините – 60 метра, скок дължина и тласкане гюле.

Победители в късия спринт станаха Нелина Стоева – Бургас с 7.51 сек. и Дурсун Дурсунов – Айтос  с 6.76 сек.
В скока на дължина първите места спечелиха Симона Иванова – Ямбол с 5.12 метра и Димитър Атанасов – Сливен с 6.74метра.
В тласкането на гюле при девойките се наложи Ивелина Петкова – Сливен с 12.28 метра. При юношите победи Георги Монев – Сливен с 15.46 метра.
Спонсорът на проявата осигури за призьорите във всяка една от дисциплините медали, грамоти и спортни сакове за най-добре представилите се атлети. В дамското направление бе отличена победителката на 60 метра - Нелина Стоева от Бургас, а при юношите  Димитър Атанасов от Сливен, заел първото място в скока на дължина.

През днешния ден АСК Сливен проведе още един Коледен турнир,  в който се включиха само възпитаниците на клуба. Участваха момичета и момчета в осем групи - от 1-ви до 8-ми клас. |
Дисциплините, на които се състезаваха малките атлети бяха 60 метра гладко бягане,  скок на дължина, 300 метра и тласкане на гюле. Във всички групи имаше силна конкуренция и желание за победа. Родители и гости на проявата аплодираха начинаещите и напреднали атлети.
Лакомства за участниците и грамоти за призьорите осигури клубът домакин.

Снимки към новината:

  • Koleden6_16
  • Koleden2_16
  • Koleden5_16
  • Koleden3_16
  • Koleden4_16