Sportnoto_nagr_16_PurviНай – добрите спортисти за 2016 година на Спортно училище „Димитър Рохов” /Сливен/ бяха отличени на тържество в спортна зала ”Васил Левски” по случай 32  години от създаване на профилираното учебно заведение.

Областният управител Татяна Петкова, зам.-кметът Пепа Чиликова и началникът на РУО Сливен д-р Бисерка Михалева наградиха призьорите в присъствието на ученици, учители и родители.

Директорът на Спортното училище Наташа Иванова поздрави гостите като обяви, че изпращат още една успешна година. Равносметката показва, че са спечелени 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала от Световни първенства, 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов от Балкански първенства, а от  Държавните първенства – 53 златни, 28 сребърни и 48 бронзови медал.

„Съвременната история на училището се гради както на миналото,  така и на стремежа за непрекъснато модернизиране на образователно – възпитателния процес на тренировъчните занятия  и търсене на нови форми на развитие  чрез работата на международни и национални програми”, обяви още  Иванова.

В новото си летоброене от 1996 – та година досега Спортно училище “Димитър Рохов” /Сливен/ излъчи и награди за 20-ти пореден път най-добри си спортисти. Новото летоброене за специализираното учебно заведение започна от годината, в която то получава самостоятелна сграда, в която се помещава и в момента.

За четвърти път отличените спортисти не са десет, а по трима от всички спортове, които определят облика на училището.

Като първенци купи заслужиха Божидар Темелков – Световен шампион по самбо за юноши; Васил Маринов – Европейски шампион по вдигане на тежести за кадети; Илина Стоянова - Европейско първенство по джудо - 3-то място; Живко Стоянов, Балканско първенство по лека атлетика за юноши - 2-ро място; Димитър Кръстев – трети на Балканско първенство по борба, отборът по футбол на ОФК Сливен за юноши; тройка девойки по акробатика - Назик Авакян, Ваня Узунова и  Никол Шопова – втори и трети места на Държавен шампионат.

Отличените учители по спорт са Кирил Димитров - борба, Пламен Братойчев – вдигане на тежести, Стоян Димитров – джудо и самбо, Илиян Данев– лека атлетика и Лъчезар Дойчев – футбол и Виолета Бинева - акробатика.

Настроение в програмата внесоха изпълненията на акробатите от СК „Стефан Данчев” и театрална група към училището, работеща по проект „Твоят час”.

Още снимки към новината:

  • Sportnoto_nagr_16_zala
  • Sportnoto_nagr_16_kupite
  • Sportnoto_nagr_16_Treniorite
  • Sportnoto_nagr_16_vtori
  • Sportnoto_nagr_16_treti
  • Sportnoto_nagr_16_akrobati
  • Sportnoto_nagr_16_koledati
  • Sportnoto_nagr_16_zname
  • Sportnoto_nagr_16_Obsta_zala