Kotel_ski-pista_Kotel_newsКомплекс с три ски писти и два влека вече е официално открит край Котел. Придобивката е осъществена от бизнесмена Димитър Каранашев. Зимни спортове могат да се практикуват на 3 км. от балканското градче, близо до кръстопътя в местността „Трите вятъра”. Местността е известна и като „Андончова могила”.

Собственикът на зимното съоръжение определи комплекса като ски център за начинаещи. Пред Kotelnews той заяви, че за всички, които сега прохождат в тези спортове  е отредена малка писта с минимален наклон, където инструктори с рутина ще помагат в първите стъпки на малки и големи. Мястото е подходящо за малки деца с шейни.
На второ ниво е пистата  за начинаещи с дължина 200 метра. Терен, където те трябва да възприемат техниката на каране в различните дисциплини.
Трето ниво–стръмен склон с 30 градуса, наклон и дължина 300 метра, е територията за удоволствия и екстремни усещания за напреднали. В стандартните категоризации тази писта е от клас червен, предпоследен  в класификатора.

Димитър Каранашев поясни, че пистите се подготвят до достигането на безупречен вид чрез професионална машина „ РА –ТРАК”,  а качването на високите писти се обезпечава с надеждни ски влекове, родно производство.
Тази седмица ски комплексът започва да работи всекидневно с работно време от 10 до 17 часа. Цените за ползването на ски-влековете са  - за деца до 7 години безплатно; за деца от 7 до 10 г. – 5 лева на ден; за всички останали – 10 лева за ден.  Ще се предлага и ползването на ски под наем от базата, на приемливи цени. Присъствието на пистите и пързалянето с шейни и ски, ако не се ползват съоръженията за качване, е безплатно. Няма да се допускат моторни шейни, бъгита и др. машини, които могат да увредят пистите и застрашат живота и здравето на пързалящите се.
В ниската част на района предстои да се изгради уютен комплекс - тип чайна.

/снимка: Ски пистата край Котел /Kotelnews