Leka_atl_RadoslavaРадослава Мавродиева спечели поредната си титла в дисциплината тласкане на гюле за жени. От години състезателката на АСКЛА Сливен е лидер в дисциплината у нас и фактор в Европа. На Националния шампионат в Добрич Мавродиева тласна за златото 17.97 метра.
При девойките старша възраст съотборничката й Ивелина Петкова се класира на втора позиция с 12.10 метра. Шампионка стана Михаела Петкова от „ДунавРусе с 12.24 м.

В една от най-трудните дисциплини при юношите, седмобоя, Жулиен Монев се окичи със сребърния медал. Сливналията събра в двата състезателни дни актив от 4 196 точки. Титлата спечели Ангел Николаев от „Дунав” Русе с 4285 точки.

Квартетът на Сливен в щафетното бягане на 4х400 метра при юношите старша възраст се класира на трета позиция и взе бронзовите медали. Участниците - Живко Балканджийски, Карим Незами, Димитър Ангелов и Кристиян Атанасов, като  всички те са младша възраст, финишираха при по-големите за 3:44.04 мин. Победители са атлетите на „Атлетик” София с 3:32.32 мин.