Bojidar_TemelkovБожидар Темелков заминава за участие на турнира по джудо Гранд Шлем в Париж. Престижната проява е в края на седмицата. България ще бъде представена от четирима национали, между които и младият състезател от сливенската школа. Темелков направи подготовка националния отбор по джудо за мъже в Австрия.

Джудистите Янислав Герчев (кат. 60 кг), Ивайло Иванов (81), Божидар Темелков (66) и Ивелина Илиева (57)  заминават утре за френската столица.

"Янислав Герчев и Ивайло Иванов се завърнаха от продължителен лагер на Белмекен. Със сигурност са добре подготвени за предстоящото състезание. Темелков е млад и перспективен, а Ивелина е възстановена от травмата, която получи през януари и дано да няма проблеми на шампионата в Париж. Не трябва да имаме огромни очаквания за медали, защото сме в началото на сезона и предстои много наситен календар до края на годината", заяви генералният секретар на Българска федерация по джудо Асен Коруджиев.

Освен на турнира в Париж, Темелков ще участва и на Гран При в Дюселдорф в края на месеца.

Божидар е с номинация в предстоящия грандиозен спектакъл „Нощ на звездите”. Възпитаникът на Сливенското спортно училище и на СА „Биоком – Ставен”  е сред успешните и талантливи младежи на България, които ще бъдат наградени от фондация "Енчо Керязов".

Шестото издание за наградите на Фондация "Енчо Керязов" за най-успешните талантливи деца на България е за категориите изкуство, образование и спорт.
Комисии от изявени специалисти определиха общо десет момчета и момичета от цялата страна, които ще бъдат отличени на 25  февруари в зала "Арена Армеец".