Kupi_slОбщинският кръг на Ученическите игри в Сливен продължава със състезание по бадминтон. Турнирът е днес и се провежда в  СУ „Константин Константинов“.
Първият етап от Ученически игри 2016/17 започна в началото на ноември и вече  приключи за спортовете футбол, волейбол и шахмат. Участие взеха около 900 ученици от 68 училищни  отбори. Последните баскетболни срещи ще се изиграят на 24 февруари. Останалите спортове - тенис на маса и хандбал, ще приключат до края на месец февруари. Състезанието по лека атлетика ще се проведе през март, съобщи Силвия Никова, гл. експерт "Социални дейности, здравеопaзване и спорт" в Община Сливен.

В предходното изданите на игрите отборът по лека атлетика при ППМГ "Добри Чинтулов" - Сливен спечели  първото място на финалите и се подготвя за Световното първенство във Франция в края на месец май.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования , както и дееспособността на учениците в областта на спорта. Игрите се провеждат за три възрастови групи и  в четири етапа.

Най-добре представилите  се отбори от финалните състезания имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани  от Международната федерация за ученически спорт.