Grigor_Sf_17Григор Димитров не остави шанс на грузинеца Николоз Басилашвили и го победи с 6-1, 6-3 за 63 минути във втория полуфинал на ATP 250 турнира в София.

25-годишният Димитров и Басилашвили не бяха играли един срещу друг до момента, но първата ракета на България не остави никакво съмнение в превъзходството си. Днес рекордните над 10 000 зрители в "Арена Амреец" гледаха победата на Григор.

Хасковлията ще играе на финала срещу Давид Гофен, който победи Роберто Баутиста Агут след 5-7, 6-4, 7-6. Битката за титлата е от 17:00 в неделния ден.

“Най-лошото нещо в един такъв мач е да подцениш противника. Това е полуфинал все пак. Бях се фокусирал в себе си, вълнувам се и благодаря на всички отново за страхотната подкрепа. “ Това заяви първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров след успеха над грузинеца.

"Просто съм щастлив. Трябва да остана постоянен и фокусиран, да изляза и изиграя един добър мач утре", добави Димитров.

Българинът ще играе на финала срещу Давид Гофен, който победи Роберто Баутиста Агут след 5-7, 6-4, 7-6. Битката за титлата е от 17:00 в неделния ден.

Двамата се срещнаха преди малко повече от две седмици на Откритото първенство на Австралия, мач спечелен от българина в три сета.

"Със сигурност утре ще е малко по-различно. Гофен ще иска реванш и го получава. Имам леко предимство, но мач с мач не си прилича. Знаем какво да очакваме един от друг."