_________djudo_Ivan_Stefanov_17Три златни, два сребърни и осем бронзови медала е равносметката за СК „Хаджи Димитър-2006” -Сливен от  Държавният шампионат по джудо за младежи и девойки и за юноши и девойки младша възраст. Надпреварата за двете възрастови групи се проведе в столицата, като участваха най-добрите състезатели от страната.

След контузия и сменена клубна принадлежност в джудото със златен медал и шампионска титла се завърна универсалният състезател Иван Стефанов. Възпитаникът на Сливенското спортно училище е шампион на страната и в спортовете борба и самбо. Сега донесе злато и за новия си клуб „Хаджи Димитър”.

Шампионка е и Натали Сосерова, която е възпитаничка на сливенския клуб, но вече се състезава за НСА. Първокурсничката в Спортната академия се подготвя за международни състезания.

Трето място при по-големите заеха Катерина Дойчева, Илияна Димитрова, Здравко Иванов и Румен Радев.

В по-малката възрастова група със злато се поздрави Лилия Георгиева. Втори места заеха Ивелина Арнаудова и Бисер Пенев. На трети позиции се класираха Кристиян Тодоров, Силвана Атанасова, Вяра Янакиева и Ирина Къчева.

„Състезателите ни са за първа година в тази възраст и въпреки всичко показаха характер и желание за победа. Поздравяваме ги за успеха и се надяваме  догодина да се представят още по - добре. Могат много и сме сигурни,че ще имат още по - големи успехи в бъдеще”, казаха пред  Sliven-sport.com треньорите Георги Велев и Живко Мъндев.