boks_jeniУчастничките в 68-ото издание на международния боксов турнир „Странджа“ ще изиграят първите си двубои днес в столичната зала „София“. В третия ден на надпреварата ще се играят двубоите в категориите до 51 и до 60 кг, където България ще бъде представена от Венелина Поптолева, Габриела Димитрова и Златислава Чуканова при най-леките, и Деница Елисеева, която обаче ще боксира директно на ¼-финалите утре. Предвидени са и два мача при 64-килограмовите.

Пръв от българите на ринга днес ще се качи по-големият брат на Тайсъна – Катин Асенов, който ще срещне Вузал Вердиев от Азербайджан в кат. до 60 кг. Техният мач е втори от следобедната сесия и ще започне в 15:15 ч. 15 минути по-късно и на двата ринга в зала „София“ ще има българско участие. В същата категория националът Елиан Димитров ще срещне Марко Кейзанович от Хърватия, а Любен Тодоров ще защитава цветовете на своя клуб „Сторм“ срещу арменеца Карен Тонаканян.

В следобедната сесия са и мачовете на трите ни боксьорки в кат. до 51 кг. Чуканова среща Леона от Сингапур, Поптолева играе с чехкинята Яна Прокесова, а Димитрова  - с Койцогеоргопо от Гърция.

Във вечерната сесия, която започва в 18:30 часа, са мачовете на тримата ни национали в кат. до 56 кг – Стефан Иванов, Душко Благовестов и Кирил Русинов, както и този на Арман Хакобян при 75-килограмовите.