Djudo_Velev_MundevДва златни, един сребърен и два бронзови медала е активът на СК по джудо „Хаджи Димитър” Сливен от Държавните първенства за групите мъже и жени до 23 години и за момичета и момчета.

При по-големите Илияна Димитрова се класира трета в кат. до 57 кг.

В групата на най-малките златни медалисти са Никола Стефанов в кат. 30 кг и Лъчезар Тодоров в кат. 27 кг. Виктория Стоянова се класита втора при 36 – килограмовите, Пеяа Петкова е трета в кат. 48 кг.

  • Djudo_Ispania_Zdravko_17

Успоредно с това състезание, джудистът на СК „Хаджи Димитър” Здравко Иванов участва в заключителния кръг за Купата на Испания в Барселона, където се класира на първо място в кат. 73 кг при младежите до 20 години. С това си класиране той получи право да се включи във финалите за Купата на Испания на 11 март.

„Доволни сме от класирането на всички наши състезатели. Да са здрави, да нямат контузии, да продължават усърдната работа в залата и се надяваме на още по - големи бъдещи успехи”, казаха за Sliven-sport.com треньорите Георги Велев и Живко Мъндев и добавиха, че на лагер с националния отбор в София са заминали четирима състезатели на клуба. Това са Валентин Бонев, М. Влаховски, Христо Грунов и Мирослав Иванов.