Stanka_Zlateva_gosti_17

На връх рождения си ден най-титулуваната ни спортистка сбъдна отдавна очаканата си мечта. На церемонията днес присъстваха министърът на младежта и спорта в служебното правителство проф. Даниела Дашева, бившият спортен министър Красен Кралев, кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, шесткратният олимпийски шампион по борба Валентин Йорданов, представители на местната власт, на БФ по борба, треньори, спортисти и деятели.

След решение на ОбС Сливен изтъкнатата спортистка получи безвъзмездно от общината терен за строителство на спортното съоръжение, което ще се намира южно от спортна зала „Васил Левски”. Теренът в парк „Юнак” е в рамките на 1.250 дка. Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис.

За залата Министерството на младежта и спорта отпусна за построяване 631 хил. лева, припомни Златева. Общината няма финансов ангажимент към новото строителство.

„Надявам се като завършим първата, да има продължение по проекта и да реализираме  втория етап”, каза Златева. Тя сподели, че в Спортен клуб по борба „Станка Златева" тренират  около 12 състезатели, от 3 до 7 клас. Амбицията е за следващата година да осъществи прием в Спортно училище „Димитър Рохов” Сливен.

За личния си празник златното момиче на българския спорт получи о поздравления от всички гости, а кметът й благодари, че избра да остане в Сливен да се развива като треньор и мениджър.

Още снимки към новината:

 

  • St_Zlateva_kopka_17
  • Stanka_Zlateva_Dasheva_17
  • St_Zlateva_pozdravlenia_17