Rahmat_Sukra_sl_sportПлейофите от Отборните срещи по борба за кадети ще се проведат в Сливен. Това каза за Sliven-sport.com главният секретар на БФ по борба Рахмат Сукра.

На два тепиха в спортна зала „Васил Левски” ще се срещнат шест отбора, преминали през предварителните пресявки. Това са домакините от АСК Сливен, Русе, Бургас, Димитровград, Велико Търново и Горна Оряховица. Всеки един от тимовете е съставен от по 15 състезатели. Турнирът е по система всеки срещу всеки, след което ще се определи класирането и отборите, които ще продължат напред в следващия етап.

Отборните срещи ще бъдат в един ден, на 10 март, като ще започнат от 10.00 часа и ще продължат до 18.00 часа. Състезанието е под егидата на кмета Стефан Радев, поясни  Сукра.

„Отборният турнир се провежда във връзка с развитието на българската борба. Това е първото му издание. Състезанието е за кадети, като това е възрастовата група, която най-много ни интересува като федерация. Това са състезателите, които ще представят страната ни  през 2024 година на Олимпийските игри. Това е потенциала, който подготвяме за престижните форуми. Почти всички най-добри кадети в България ще присъстват на това състезание”, каза още главният секретар на БФБ.

Надпреварата се организира  от Българската федерация по борба , Министерството на младежта и спорта,  АСК Борба Сливен, със съдействието на Община Сливен.