Radoslava_Mavr_17Радослава Мавродиева спечели сребърен медал в тласкането на гюле на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград.

Сливналийката стана вицешампионка в дисциплината с личен рекорд в зала от 18.36 метра.  Най-добрата ни състезателка в сектора за тласкане на гюле стори това в третия си опит.

Във финала на дисциплината Радослава на три пъти тласна уреда над 18 метра. Тя спечели отличието на Националния празник на България и си направи подарък за юбилейния рожден ден, който е на 13 март.

Успехът е втори пореден за възпитаничката на сливенската школа по лека атлетика от шампионат  в зала на Стария континент. Преди това тя завърши трета в Прага през 2015 година.

Шампионка стана унгарката Анита Мартон, която защити титлата си от чешката столица с най-добър резултат в света за сезона от 19.28 м. Трета завърши Юлия Леанцюк от Беларус с 18.32 м.

"Очаквах този медал. Това беше моята цел. Искаше ми се много да се чуe химна ни, точно на Националния празник. На предното Европейско - трета, сега - втора, а на следващото трябва да съм първа. Надявам се на Световното първенство в Лондон още да подобря резултата си ", коментира след надпреварата сливналийката.