borba_zala_100v_15Шест отбора ще участват в плейофите от Отборните срещи по борба за кадети в Сливен.Надпреварата е утре, 10 март, и ще се проведе в спортна зала „Васил Левски”. На два тепиха ще се състезават най-добрите от страната в свободния стил, обяви за Sliven-sport.com главният секретар на БФ по борба Рахмат Сукра.

Тимовете, които преминаха успешно през преминали през предварителните пресявки са "Локомотив", Г. Оряховица;  "Юнак-Локомотив", Русе;  "Илия Павлов", В. Търново;  "Димитровград", Димитровград;  "Черноморец-св.борба", Бургас и  АСК "Сливен", Сливен.

Отборните срещи са един ден, ще започнат от 10.00 часа и ще продължат до 18.00 часа. Надпреварата е под егидата на кмета Стефан Радев, обявиха домакините.
От турнира отпадат два тима, а първите четири продължават за следващия етап от борбите.

„Отборният турнир се провежда във връзка с развитието на българската борба. Състезанието е за кадети, като това е възрастовата група, която най-много ни интересува като федерация. Това са състезателите, които ще представят страната ни  през 2024 година на Олимпийските игри. Това е потенциала, който подготвяме за престижните форуми. Почти всички най-добри кадети в България ще присъстват на това състезание”, каза още главният секретар на БФБ.

Надпреварата се организира  от Българската федерация по борба , Министерството на младежта и спорта,  АСК Борба Сливен, със съдействието на Община Сливен