Borba_sl_3_17АСК Сливен зае второто място в отборните срещи при кадетите в свободната борба, които се проведоха в града под  Сините камъни. Тимът на домакините завърши надпреварата с три  победи и 2 загуби.

Общо шест отбора с най-добрите състезатели от страната участваха в турнира.
Победители са борците на "Димитровград", които завършиха с максималните 5 победи. Трето и четвърто място заеха кадетите на Бургас и Горна Оряховица.
Това са и първите 4 отбора, които  продължават за финалите, а мястото на срещите ще бъде определено допълнително.

От надпреварата отпаднаха Велико Търново с победа и 4 загуби, както и Русе - без победа и 5 поражения.
На срещите присъстваха Валентин Райчев - координатор на проявата, главния секретар на федерацията Рахмат Сукра, председателят на сливенския клуб Димитър Божериков и др.

Кметът на Община Сливен Стефан Радев откри състезанието.
„За мен е чест Сливен да бъде домакин на срещи между най-добрите кадети в борба свободен стил в България. Нашият град е със сериозни традиции в този спорт и аз неведнъж съм имал възможността да изразя своята подкрепа. Целта ни е да развиваме всички видове, да се стремим да осигуряваме по-добри условия и да се радваме на постиженията нашите състезатели.  Благодаря на всички, които дават своя сериозен принос за подготовката на шампиони, които прославят Сливен в страната и по света. Надявам се сред вас да са бъдещите олимпийски шампиони на България", каза в приветствието си Радев.

Надпреварата се организира от Българската федерация по борба, Министерството на младежта и спорта,  АСК Борба Сливен, със съдействието на Община Сливен.

Галария:

  • borba_Sl_03_17_ya
  • Borba_sl1_03_17
  • Borba_sl2_03_17
  • Borba_sl3_03_17
  • Borba_sl4_03_17