St_Staven_03_17Възпитаниците на Сливенската академия са в подготовка за Европейско първенство

СА „Биоком-Ставен” - Сливен спечели 6 титли от Държавния личен и отборен шампионат по самбо. При девойките до 18 години на първи места се наредиха Леман Гичмен в кат +75кг и Файтуша Фръндева  в кат. 60кг.

При девойките и юношите до  20 години победители са Илина Стоянова в кат. до 80кг, Файтуша Фръндева в кат. 60кг и отново Леман Гичмен в кат. + 80кг. Полин Балева се класира втора в кат. 68кг. Това съобщиха от сливенския клуб и поясниха, че момичета са спечелили отборната титла и са шампионки на България за 2017г.
В групата на юношите, в кат. 65кг, с титла се поздрави Цанко Камбуров. За шампионите предстои лагер с националния отбор за участие на Европейско първенство в Прага, поясниха от СА „Биоком-Ставен”.

Освен в самбото, възпитаниците на Академията са шампиони и медалисти и от Държавния шампионат за мъже и жени по джудо.
Леман Гичмен направи дебют при жените и спечели шампионската титла в кат + 78кг.

„Тази година Леман е с три републикански  титли   - за девойки, жени до 23г и Жени. Това е изключителен успех за нея и за Академията”, каза за Sliven-sport.com треньорът Стоян Димитров.

Бронзови медалистки в най-голямата възрастова група станаха Илина Стоянова в кат. 78кг и Полин Балева при  70-килограмовите.

„Момичетата са много добре подготвени. Очаквах още една титла на Илина Стоянова, но на полуфинала загуби от световната шампионка Мария Оряшкова. Все пак Стоянова е по-малка. Тя е шампионка в две възрасти – за  девойки и за  жени до 23г”, каза още наставникът.