Muai_taj_Karin15- годишната Карина Петкова от Нова Загора спечели златен медал от  Световното първенство по муай тай в Тайланд. В категория до 51 кг. тя победи уверено съперниците си от страната домакин и Узбекистан.
След завръщането си в родния град е посрещната от кмета Николай Грозев и ръководството на общината.

„С изключителна радост посрещнах новината за блестящото представяне на нашата млада надежда на такъв престижен форум. Успехът е вследствие на сериозни тренировки, опит, подготовка, техника, тактика и воля за победа. Щастлив съм, че добрите условия за спорт, осигурени с построяването на спортна зала „Младост”  вече дават своя резултат. Пожелавам на Карина Петкова да сбъдне и най-съкровените си мечти с много решителност, всеотдайност и самодисциплина”, обяви кметът. Той благодари на младата състезателка и нейния треньор за приноса им в развитие на родния спорт и за достойното представяне на престижни състезания.

Карина започва да се занимава професионално с кикбокс и муай тай в новозагорския клуб „Pride and Glory” от две години. Спортната й кариера започва обещаващо. Тя има зад гърба си седем републикански титли във всички стилове на двете бойни изкуства.

През изминалата година тя печели и европейска титла. За нея треньорът й Иван Иванов с гордост казва, че е много дисциплинирана, концентрирана върху това, което прави, с висок спортен дух, много позитивна и уверена в силите си. На отминалото Световно първенство в Тайланд тя е най-младата състезателка от спортистите на 44-те държави, взели участие в надпреварата.