fut_turnir_Sinite_kamuni_17„Арена" – Ямбол победи в първия детски великденски футболен турнир „Повече спорт за нашите деца", който се проведе днес в Сливен​​​​. Участваха шест отбора – два от Бургас, един от Стара Загора, един от Ямбол и два от Сливен – представители на домакините от клуб „Сините камъни".

На второ място се нареди „Бургас спорт", а на трето - „Сините камъни-1". В класирането следват  „Олимпия"-Стара Загора, заел четвърта позиция,  пета за отборът на ПФК „Нефтохимик" – Бургас и шеста за отбор „Сините камъни-2".

Организатори на турнира са  Община Сливен и ФК „Сините камъни".
Заместник-кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова връчиха наградите на отборите, заели първо и второ място. Пламен Крумов - общински съветник и председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Общинския съвет награди отбора на трето място.

„Надяваме се събитието да се превърне в традиция и Сливен да бъде домакин на много подобни турнири. Сега поставяме началото, защото искаме повече спорт за нашите деца", каза Илиян Илчев от клуб „Сините камъни". 

Сливенският клуб е създаден през 2013 година и разполага със собствена площадка със съвременна настилка и много добро осветление. Към момента в него тренират над 150 деца. За спортната им подготовка се грижат шест треньора.