562764_145091792331171_331744041_nПочитателите на футбола в Нова Загора са удовлетворени от представянето на местния тим

През последните 2 години клубът бележи успех. С 34 поредни домакински мача без загуба, към момента той е едноличен лидер в Югоизточна трета лига с актив от 60 точки. За постигането на тези резултати заслугата е на добрата работа на президента Даниел Кирчев и треньора Мирослав Миндев, и на отговорността на футболистите.

През изминалите 25 кръга от първенството ФК „Загорец“ е вкарал 45 гола, а е допуснал само 11. Той е единственият тим, който е загубил само един мач, шест е завършил наравно и в осемнадесет мача се е поздравил с победа.

Голмайстори на отбора са Мариян Чернаев - 12 гола, Денислав Атанасов – 8 гола и Георги Йорданов - 7 гола.

Похвално е, че треньорът и ръководството на тима запазиха основните си футболисти и привлякоха нови надежди, с което изградиха един боеспособен и радващ зрителите по стадионите, с добрите си игри, футболен отбор. Успехите на новозагорските футболисти над отбори на доста по-големи градове като Пловдив, Стара Загора, Казанлък и др. карат местните да се гордеят.

„Основен ангажимент на Община Нова Загора е да подпомага развитието на спорта, включително и футбола. Качествен футбол се прави с отлична организация, добра база и много хъс. В мое лице ФК „Загорец“ винаги ще среща разбиране и подкрепа. Затова предстои да направим ремонт на стадиона, да изградим козирка, нови съблекални и покрити трибуни, с което допълнително ще подкрепим талантливите футболисти на Нова Загора и ще създадем условия за постигане на набелязаните цели”, обяви кметът  на Нова Загора Николай Грозев.