Leka_atl_17_zonaОтборите на Сливен заеха първите места в три от групите на зоналното първенство по лека атлетика от програмата на “Ученически игри 2017”.
Състезанието се проведе на ст. „Хаджи Димитър” в града под Сините камъни. Участваха областните първенци на Бургас, Ямбол и Сливен

При девойките и юношите от 8-10 клас победители станаха тимовете на ППМГ „Добри Чинтулов” Сливен. Първи са и момичетата на ОУ "Д-р Иван Селимински" в групата на 5-7 клас. При момчетата от същата възраст първото място зае отборът на ОУ”Елин Пелин” – Бургас.

  • Leka_atl_17_zona_nagr

Победителите от зоната във всяка една от групите ще участват на Държавното първенство, което ще бъде отново в Сливен. По правилник домакините директно се класират за заключителната част от Ученическите игри, а когато те са победители в групите си, на финалите отиват и вторите отбори. В случая това са ОУ „Любен Каравелов”- Ямбол при момичетата, Немската гимназия на Бургас при девойките и ППМГ „Акад.Обрешков”-Бургас при юношите.
Финалист ще бъде и четвъртият отбор на Сливен – ОУ „Димитър Петров” при момчетата, който въпреки третото място в групата по право продължава напред.

В по-голямата възрастова група ученическите държавни шампиони ще се определят на 3-ти и 4-ти юни,  а момчетата и момичетата ще мерят сили във финалите на 10-ти  и 11 –ти юни.