Ofrooad_Sl_m_1726 екипажа от цялата страна участваха в Националното състезание по офроуд "Сливен 4х4 Екстрийм", което се проведе в събота и неделя край сливенското село Блатец. Те се състезаваха в три класа – „прототип", „модифициран" и „стандартен".

Победители в клас „прототип" са Емилиян Петров с навигатор Драго Янев от Вълчи дол. Втори са Павел Павлов и Георги Вълчев от село Рашково, а на трето място – Пламен Исаев с навигатор Симеон Петров от Велико Търново.

В клас „стандартен" първото място заеха Георги Радев и Милен Дечев от Стара Загора, втори – Райко Райнов и Христо Георгиев от Смолян, а трети – Евгени Андреев и Георги Георгиев от сливенския клуб.

На първо място в клас „модифициран" се класираха Кристиян Заимов и Костадин Гергьовски от село Смилян, на второ място – Иван и Васил Калпачки от Говедарци, а третото място заеха Иван Еленков и Ники Акробата от Сливен.

 

  • Ofrooad_Sl_17

Наградите на победителите бяха връчени от зам.-кмета на Община Сливен Румен Иванов.

Организатор на състезанието бе Офроуд клуб "Сливен 4х4 Екстрийм", със съдействието на Община Сливен. Надпреварата е част от веригата траялни състезания „4х4 Екстрийм" - тип „затворено трасе с голяма трудност".