Borba_sl_3_17Шампионите и медалистите от Държавния личен-отборен шампионат по борба за юноши ще се определят в Сливен. Надпреварата и в двата стила ще се проведе в спортна зала „Васил Левски” на 29 и 30 април. В съботния ден сили ще премерят класиците, а в неделя на тепиха ще се представят състезателите от свободния стил.

В петък, от 17 часа, е техническата конференция за класическия стил, а от 18 ч - меренето в залата на Спортно училище "Димитър Рохов".

В събота в същия час и място е техническата конференция и кантара за свободния стил.

Междувременно ръководството на БФ по борба утвърди съставите за участие в Европейското първенство по свободна и класическа борба за момчета и момичета. В тима при момчетата ще има представител на сливенската школа в лицето на Димитър Кръстев, който е  шампион и ще представи страната в категория до 38 кг. С националния тим ще бъде и наставника от Сливен Кирил Димитров.

От БФБ поясниха, е в две от категориите в свободния стил ще се проведат преборвания за определяне на титулярите. Схватките ще бъдат в Сливен на 30 април.
В категория  59 кг заявените са Алекс Щерев "Левски" и Петър Михов "Черноморец”.

В кат. 85 кг съперници ще бъдат Йоан Карамфилков – Сандански и Радослав Колев – Силистра.

Сливенските борци спечелиха отличия от Международния турнир за кадети „Русенски легенди”. Златни медалисти станаха в кат. 85 кг - Цветан Евтимов и в кат. 100 кг –  Димитър Христов.  Атанас Иванов се класира втори в кат. 42 кг.