Veloobikolka_1Първото състезание по колоездене за деца, включили се в Дните на отворени врати на градския колодрум, се провежда днес, 26 април. Надпреварата ще започне в 18 часа и се организира от Колоездачен клуб "Сините камъни" и  Община Сливен.

Откритите тренировки се  провеждат всяка сряда от 18 до 19.30 часа. Инициативата за свободен достъп на градския колодрум започна на 12 април и продължава до 31 май. Тя цели да предизвика интереса на децата към този вид спорт. Следващото състезание ще бъде в края на месец май.

Експертът по спорт в Община Сливен, Силвия Никова, сподели, че интересът към инициативата е голям и благодари на всички деца за участието и сериозното отношение. Тя заяви, че Общината ще продължи да търси всякакви начини за стимулиране на подрастващите да спортуват.

Община Сливен и Колоездачен клуб "Сините камъни" осигуряват свободен достъп на градския колодрум за тренировки по колоездене на деца и други занимания под наблюдението на специалист. Участието е със собствени велосипеди.