Retro_1__17Над 70 автомобили  и мотоциклети от клубове от цялата страна участваха в петото издание на ретро парада в Сливен.
Машината, която предизвика интерес в проявата бе  Студебейкър", произведен в Съединените щати през 1938 година. Впечатляващото возило е възстановявано в продължение на няколко години от група ентусиасти.
Сред редките автомобили дебют в изложението направи и „Джаует“ от 1925 г.
За първа година организаторите показаха и камион.

Домакините от сливенския автомобилен ретро клуб „Туида класик” се представиха с всичко най-интересно като автомобили.

И в тазгодишното издание участниците в парада бяха посрещнати на паркинга на Автоцентър „Пежо” в Сливен. От там колоната от ретро автомобили направи традиционната почетна обиколка на града, след което  колите се подредиха на централния площад „Хаджи Димитър”.  Редица сливналии и гости на града станаха свидетели на изложението, като голяма част от тях се снимаха със старинните експонати.

В парада, за доброто настроение на участници и зрители се включиха и деца от Детския комплекс, мажоретен състав и оркестър „Карандила джуниър”.

На площада, пред паметника на Хаджи Димитър се проведе традиционното състезание по майсторско управление на автомобили и мотоциклети, участници в изложението.

 

Галерия:

  • Retro_2__17
  • Retro_3__17
  • Retro_4__17
  • Retro_5__17