vd_tejesti_Slolqn_17_MarinovСледващата цел е отличия от Световното първенство

54 медала отчита АСК Сливен от завършилото Държавно лично първенство по вдигане на тежести за всички възрастови групи в Смолян.

Клубът от Сливен участва с 27 състезатели, които се завърнаха с 20 златни, 20 сребърни и 14 бронзови отличия, спечелени, както в двубоя, така и в отделните движения. Според равносметката отличията са почти двойно повече, сравнени с миналогодишното лично първенство.

Шампиони станаха Стела Костова при момичетата в категория до 48 кг, юношите Жеко Иванов – 62 кг, Румян Пеловски – 77 кг, Божидар Андреев – 85 кг, Васил Маринов – 105 кг и Димитър Димитров - +105 кг.

Треньорът Пламен Братойчев обяви за Sliven-sport.com, че младежкият олимпийски шампион Божидар Андреев е постигнал силен резултат в надпреварата, като е завършил с двубой от 340 килограма.  Това постижение го нарежда сред най-добрите в Европа и на планетата.

Подготовката на Божидар и съотборникът му Жеко Иванов е насочена към предстоящото след месец Световно първенство за юноши до 20 години в Токио. Братойчев вярва в успехите им, но се надява ръководството на БФ по вдигане на тежести да позволи на личния наставник да бъде до състезателите си по време на престижната надпревара. Той е категоричен, че при отказ няма да заминат за първенството, както се случи преди месец с Европейския шампионат, като по този начин страната се лиши от сигурен медал.

Междувременно стана ясно, че Андреев отново не е включен в списъка с одобрените за общинско жилище. Щангистът ще продължи да тренира и да се състезава за Сливен, но очаква и Сливенска община да откликне  за решаване на жилищния му проблем.