Mario_start_2gr16 отбора участваха в щафетните игри на „Mario Fresh – Run” в Сливен. Проявата се проведе около символа на града - Стария бряст. Беговите дистанции бяха различни според петте възрастови  групи, застанали на старт. Финалната четворка оформиха тимовете, постигнали най-добри времена в предварителните надбягвания.

След оспорвана надпревара първото място и голямата награда спечели отборът с име на продуктите на организатора „Веги с луканка”. Втората позиция зае „ПМГ Акулите”. Трети се класира „Отбор А”, а четвърти завършиха „Звездите”.

За най-малък участник бе отличен 6-годишният Билян, наричан Били, както той гордо се представи.  Възпитаник е на СК по ориентиране „Сини камъни” – Сливен и на Детски комплекс – Сливен.

За повече настроение на участниците и публиката в своеобразния спортен празник се включиха с професионални изпълнения малките акробати на СК „Стефан Данчев” и мажоретен състав  при ХІІ ОУ „Ел. Багряна” – Сливен.
Множество приятни изненади  и награди зарадваха участниците и гостите.

Надпреварата се организира съвместно с Армейски спортен клуб по лека атлетика и съдействието на Община Сливен.

Кампанията, която организаторът стартира, е „Give me 5!”. Чрез нея се подкрепят  спортните клубове на местно ниво. Първият клуб, който става част от инициативата, е именно Армейският спортен клуб по лека атлетика в  Сливен,  известен с успехите си  не само на национално, а и на европейско ниво.
В днешната надпревара участваха и някой от шампионите на клуба.

От началото на обявената кампания - 17 март,  когато хранителният обект в града навърши 3 години, до 17 май, 4073 участника са допринесли за реализирането на проекта.

В края на надпреварата събраната сума от акцията бе връчена на председателя на АСКЛА „Сливен” Стефан Георгиев. Той благодари на домакините и добави, че докато има такива спомоществователи, които са с лице към спорта, ще ги има и успехите на сливенските състезатели.

Снимки към новината:

  • Mario_1_start_mal
  • Mario_naj-maluk_atlet
  • Mario_start_kvot
  • Mario_pobeditelite
  • Mario_S_Georgiev
  • Mario_akrobati
  • Mario_majoretki