vl_04_nevПодобаващо отбелязване на 40 години джудо в Сливен подготвят бивши джудисти-ветерани. Основният виновник да се съберат отново бившите и настоящи спортисти е Георги Панев, който е почетен председател на АСК по джудо Сливен.

Създадена е отлична организация, при която от няколко месеца Инициативен комитет работи по темата. Идеята „40 години-заедно”  подкрепят и другите клубове по джудо в града – СА „Биоком-Ставен”, СК „Хаджи Димитър” и СК „Тополчане”.

Кулминацията на честването ще бъде на 27 май в комплекс „Спорт Палас” в Сливен. Подготвени са изненади, а покани са отправени към ръководствата на Федерацията по джудо и  Община Сливен, както и към всички от близо и далеч с отношение към този спорт.

На едно място за отбелязване на юбилея ще се съберат 8 поколения джудисти. Със сигурност има какво да сподели всеки от тях, преминал през вътрешните и международни изяви и допринесъл за успехите на сливенския спорт. С помощта на мултимедия те ще се върнат към началото, в  далечната 1977 година, за да достигнат до днес, когато джудо в Сливен тренират около 300 деца, девойки, юноши и мъже.

По време на честването на юбилея Сливен ще е домакин на Отборните първенства по джудо за момичета, момчета, юноши и девойки. В надпреварата ще участват и трите спортни клуба от Сливен.  Състезанията ще са в два дни – на 27 и 28 май в спортна зала „Васил Левски”.

Снимки:

  • 6
  • 20godini-djudo
  • bojkov1989_g