momicheta_shtafeta_4x100mС три златни и две сребърни отличия завърши първият състезателен ден за АСКЛА Сливен от Държавното първенство по лека атлетика в двете възрастови групи – момичета и момчета до 16 години; мъже и жени.

  • momchil_Turnovo17

С шампионски титли се поздравиха Момчил Караилиев на троен скок с 16.66 метра при мъжете, щафетата при момичетата на 4х100 метра в състав – Татяна Начева, Джесика Рачева, Лора Петрова и Йоана Петрова с 51.73сек и Валентина Тодорова на тласкане гюле при момичетата с 11 метра.

  • Dakata_100m

Сребърни отличия заслужиха Йордан Иванов в спринта на 100 метра при момчетата. Сливналията финишира за 11.98сек. Със сребърен медал в същата възрастова група се поздрави и Димитър Ташев. В скока на височина той регистрира в най-добрия си опит 175 см.

Още няколко от възпитаниците на сливенския клуб останаха на крачка от медалите.

Надпреварата се провежда на обновения стадион „Ивайло” във Велико Търново. Старата столица за първи път домакинства на състезание по лека атлетика от такъв ранг.

Утре надпреварата продължава с още оспорвани стартове по дисциплини за двете групи. Очакванията са колекцията на сливенския клуб да се увеличи с още отличия.
Вчера,отново във Велико Търново, се определиха шампионите и медалистите на четирибой при най-малките атлети до 14 години.