Borba_100_Sl_T_KunevСК по борба Сливен ще участва на Държавното първенство с шест състезатели при мъжете, съобщиха за Sliven-sport.com от клуба и уточниха, че почти всички от борците са юноши, но за да трупат опит ще премерят сили в по-голямата възрастова група.

От възпитаниците на треньорите Тодор Кънев и Красимир Добрев ще се представят Михаил Георгиев в категория 74 килограма, който единствен е от възрастовата група, както и медалистите при юношите Иван Енчев, Марчело Кючуков и още трима от съотборниците им.

Сливен посреща Държавния личен-отборен шампионат за мъже и жени в края на седмицата.  Схватките ще са в спортна зала "Васил Левски".

В събота, 17 юни,  е първенството  за класическия стил, както и за 4-те категории при жените - 48, 55, 60 и 69 кг. Меренето за тях е тази вечер  от 17 часа, в залата на Спортното училище.

Схватките в свободния стил са в неделя, 18 юни, както и в останалите 4 женски категории - 53, 58, 63 и 75 кг. Меренето е ден по-рано, отново от 17 ч, в СУ „Димитър Рохов”.

Очаква се най-добрите борци от страната  при мъжете и жените  да стартират на шампионата този уикенд.

За шампионата в Сливен  ще пристигне новият президент на Българската федерация по борба Христо Маринов. Не се знае дали визитата му ще бъде още първия ден от надпреварата.