Borba_sl_0617_m_dВ препълнената зала „Васил Левски” в Сливен се определиха шампионите и медалистите в Държавния лично-отборен шампионат по борба за мъже и жени.
Схватките  изгледаха президента на Българската федерация по борба Христо Маринов и  легендата Александър Томов.

Домакините от АСК Сливен се представиха с шест състезатели в свободния стил, предимно юноши, от които до отличията достигна Михаил Георгиев. Той се окичи с бронз в категория до 74 кг.
Медали спечелиха и представителите на другия сливенски клуб  "Станка Златева". В категория 70 кг Стойчо Мануров се класира трети. На трета позиция завърши и Даниел Янков, който се бори при 125-килограмовите.

За  „Най-техничен състезател” бе определен  Георги Вангелов, кат. 57 кг,  "Юнак-Локомотив", Русе. Призът за „Най-резултатен състезател” бе присъден на  Владимир Дубов, кат. 61 кг, "Славия-2009", София.
За „Най-етичен треньор” наградата получи Стоян Петков, помощник в националния тим при жените.

 

Първото място в отборното класиране заеха борците на "НСА-Академик" с 63 точки, следвани от "Руен" с 57 т. и "Юнак Локомотив" (Русе) с 44 точки.

При жените бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова триумфира с титлата. Тя се бори в по-горната за нея категория до 53 кг, където записа три победи с технически туш от по 10:0 - срещу  съперничките си.
Янкова се върна на тепиха след лечение на стара травма, заради която пропусна и Европейското в Нови Сад през април.

Шампионката при 75-килограмовите София Георгиева бе обявена за най-технична състезателка, а Мими Христова (60) за най-резултатна.
Първи в отборното са състезателките на "Левски" със 74 точки, следвани от "Рилски спортист" (Самоков) с 66 и "Бургас" с 42 т.

 

Още снимки:

 

  • Borba_sl_sxv_0617_m_d
  • Borba_sl_Yankov_0617_m_d
  • Borba_sl_0617_medali_m_d