Atl_Jo_0517Жулиен Монев спечели сребърно отличие в една от най-трудните дисциплини от Държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в столицата. Състезателят на АСК Сливен събра в десетобоя актив от 6183 точки за втората позиция в крайното класиране.
От съотборниците му с два медала се завърна Ивелина Петкова. В тласкането на гюле тя се класира втора с резултат от 12.18 метра, а на диск е трета с постижение от 35.51метра.

Сребърен медал заслужи и Златина Рандева, която на троен скок постигна в най-добрия си опит  11.95 метра. В същата дисциплина Николай Начев е трети с 14.32 метра. Трети, но на тласкане на гюле се класира  Георги Монев с резултат от 15.43 метра

Държавната надпревара се проведе на Националния стадион „Васил Левски”, където извън класирането Момчил Караилиев покри норматив на троен скок за Световното първенство за мъже и жени в Лондон, а Живко Стоянов се пребори със стандарта на 400 метра, който му дава право да стартира на Европейско първенство до 23 години в Полша.