Futbol_uciteliОтборът на СБУ Сливен започна с победа участието си в 13-тата Международната учителска спартакиада. Сливенският тим се наложи с 6:4 над състава на Полша в мач от турнира по мини футбол. Тази вечер предстои двубой срещу тима на Таджикистан, победил в първи мач Румъния.

Сливен се представя със сборен отбор от учители на Девето ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, Шесто ОУ "Братя Миладинови”, Седмо ОУ „Панайот Хитов” и  ПГTO "Добри Желязков", които сами финансират участието си в проявата.

В турнира по мини футбол играят общо 7 отбора, съставени от 4+1 играчи. Съставите играят всеки срещу всеки в двубои от 2 полувремена по 20 минути.

Общо 484 учители от общини от цялата страна, заедно с представители от Полша, Таджикистан и Румъния се състезават в десет спорта - тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, мини футбол, бридж, плуване, петанк и теглене на въже.

За тринадесета поредна година Спартакиадата се организира в партньорство с Българска работническа федерация „Спорт и здраве” към КНСБ и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Проявата се провежда до 9 юли в КК „Св. Св. Константин и Елена под патронажа на  Пламен Димитров – президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), д.ик.н. Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители (СБУ) и Сюзан Флокан – европейски директор на Европейския синдикален комитет по образование.