Rally_Tvardica_16_uchastnici„Рали Твърдица-Елена трябва да стане международно, тъй като се утвърди като най-добре организираното автомобилно състезание у нас, въпреки, че е сред най-новите автомобилни състезания в България”, заяви бившият автомобилен пилот Петър Гьошев на пресконференцията днес преди 13-ото издание на състезанието. Гьошев и ръководената от него „Моторспорт академия” са сред организаторите на рали „Твърдица-Елена”.

„Нашето рали спазва всички изисквания на ФИА относно сигурността, което е най-трудният елемент в организацията на едно автомобилно състезание. Всяка година се опитваме да добавим още нещо, което да е по-добро в сравнение с предишното издание”, обясни Гьошев.

Ралито тази година е открито международно, но организаторите му имат амбиция то да е част от веригата състезания, които носят точки за Европейския рали трофей (ERT).

Маршрутът на ралито включва 9 скоростни етапа, три от които ще се карат в събота, а останалите шест – неделя.
Представянето на 26-те заявени за участие екипажа е в петък от 21 часа на площад „Свобода” в Твърдица, пак там в неделя в 16.30 е и финалът на състезанието и награждаването на победителите./рали "Твърдица-Елена”