Martin_Prodanov_atl_17Отлично представяне направи Мартин Проданов при първото си участие на Европейско първенство по лека атлетика. Синът на бившия атлет, сливналията Светлин Проданов и олимпийската шампионка по биатлон Екатерина Дафовска подобри личния си рекорд на 1500 м по време на еврошампионата в Гросето /Италия/. Мартин спря хронометрите на 3:50.01мин, като зае девета позиция в серията си. 17-годишният състезател е с 16-то време,  а последният участник, намерил място във финала, е с постижение от 3:49.01 мин.

Най-добро време за място на финал даде норвежкият състезател Якуб Ингебригтсен, който пробяга дистанцията за 3:45.22 мин.

В същата дисциплина при девойките Лиляна Георгиева  бе най-бърза в сериите като постави нов рекорд на България до 18 години. Тя спечели  втората серия с 4:18.36 мин.
Финалът на дисциплината е в неделя, 23 юли, от 18.30 часа.

Александра Начева подобри собствения си национален рекорд на троен скок за девойки до 18 години във финала на Европейското първенство. За кратко време тя за трети път коригира рекорда, който вече се равнява на 13.64 метра. Резултатът й отреди 4-та позиция в крайното класиране.

Само преди няколко дни Александра стана световна вицешампионка на първенството за юноши и девойки под 18 години.Преди това тя се окичи с титла от Балканиадата за юноши и девойки до 20 в зала и девойки до 18 на открито.

Утре Начева продължава участието си в Гросето с квалификациите на скок дължина, където ще се състезават още две българки Ариана Кузманова и Симона Симеонова.