Kralev_v_Sl_St_ZlatevaНовата спортна зала на многократната европейска и световна шампионка Станка Златева ще бъде открита на празника на Сливен, Димитровден. Това обяви в Сливен министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който заедно с кмета Стефан Радев се запозна на място с изграждането на спортното съоръжение.  Утре обектът ще получи Акт 15. Предстои приключване на строителната дейност и въвеждането на сградата в експлоатация.

"Залата много бързо беше вдигната. На 1 март направихме първа копка, а сега виждам много добър резултат. Очакваме официалното откриване да бъде на Димитровден. Много съм доволен, че това е първата специализирана зала за борба, която правим в България", каза министър Кралев.

  • Zala__St_Zlateva

"Залата става уникална и много красива. Нямам търпение да приключи строителството и да започнат тренировките. Надявам се да има шампиони", посочи Станка Златева.

Предстои полагането на саморазливна подова замазка, поставянето на врати, гранитогрес и боя. Залата се намира в парк "Юнак" и е изградена в кратък срок на обща застроена площ от  1 250 кв. м.  Теренът е предоставен безвъзмездно от Община Сливен.

Министерството на младежта и спорта отпусна 631 хиляди лева за изграждането на първия етап на залата  по проект на клуба на Станка Златева. Съоръжението  ще се използва основно за тренировъчна дейност по борба. Наред с това могат да се организират състезания, семинари и спортни срещи. В залата ще има два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа, съблекални, складови помещения, офиси и санитарни възли.