Kralev_Lechkov_Sl_17Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети в Сливен подготвителния лагер, организиран в рамките на второто издание на Програмата за развитие на детско-юношеския футбол,

Министър Кралев обяви, че е искал да присъства на тренировъчния процес на стадион „Хаджи Димитър”, но поради дъждовното време не е успял.

„Това е един много успешен проект, който за първи път стартирахме през миналата година с бюджет около 1 мил. лева. 14 отбора се подготвяха предходната година. Сега бюджета малко се завиши, а отборите са 16. Треньорите са много доволни, защото се опитваме да изградим единна система за подготовка на юношеските отбор”, посочи министърът.

„Важно е да се чуят мненията на самите футболисти и треньори, за да може следващата година да надграждаме по Програмата”, добави Кралев.

Възрастовите групи на отборите, участващи в проекта, са три – 15, 17 и 19 години. Министърът подчерта, че Сливен предлага отлични условия. Има отлична база, която включва тренировъчни игрища и хотелска част.
Домакини са ОФК " Сливен " и комплекс „Спорт Палас”, като футболистите от сливенският клуб имат възможност да играят контроли  с участниците в програмата.

В Сливен спортният министър обеща и реновация на спортна зала „Асеновец”, но не се нае да посочи конкретни срокове, като добави, че още през следващата година за Сливен ще има и други видими резултати, за които ще се говори.