stadion_Sl_16Футболен турнир „Играй с националите“ ще се проведе в Сливен. Проявата е част от турнето на „Отбор на надеждата“.
Футболното шоу ще се състои на 17 август от 17 ч. на спортната площадка в кв. „ Дружба“, южно от бл. 29.


Всеки, който желае, може да сформира отбор от 5+1 състезатели на възраст над 15 г., да вземе участие в турнира и да стане съперник на националния тим. За участие се допускат футболни ветерани, юноши старша възраст и любители на футбола.  Ще се играе на настилка изкуствена трева, с размери на игрището 35/16 метра.


Всяка година десетки деца и младежи, израснали в институции или в бедност, получават шанса да тренират футбол безплатно с „Отбор на надеждата“, два пъти седмично и да участват в селекционни турнири. 8 от младежите, на възраст над 16 години, ще представят страната на световно първенство, което ще се проведе в Норвежката столица Осло от 29 август до 5 септември.

 

Тази година в отбора заслужено попаднаха и трима младежи от Сливен. Това са Димитър Любенов, Севдалин Тичалиев и Алекс Кочев.
Сериозното представителство на Сливен в националния „Отбор на надеждата” е отлична възможност на повече младежи от това населено място да получат шанс за положителна промяна в живота си чрез футбола.

Турнирът се организира от „ Спорт Мениджмънт България“, със съдействието на Община Сливен.