rally_sl_StajkovПобедителят от миналогодишното издание на рали "Сливен" Пламен Стайков заяви участие в настоящото издание на автомобилната проява.
За втора поредна година Стайков, който се състезава с грузински лиценз, ще разчита на Давид Кварацкхелия - Давидоне и на познатото Mitsubishi Lancer Evo IX, съобщава сайтът на Сливенското рали.

След трудното начало на сезон 2017, Стайков и Давидоне ще търсят добро представяне в 37-то рали "Сливен", за да подобрят шансовете си за призово класиране в Балканския рали трофей на ФИА. След първите четири кръга от шампионата Стайков заема 8-мо място във временното класиране с 24 точки.

Пламен Стайков и Давидоне ще бъдат едни от основните претенденти за победата в рали "Сливен" 2017. Пламен Стайков има две победи в сливенското рали в кариерата си и ще гони трети успех.

Един от водещите румънски екипажи Дан Гъртофан и Тудор Марза също е със заявка за надпреварата. Те са втори във временното класиране на румънския рали шампионат, а за предстоящия старт ще разчитат на новата си Skoda Fabia R5.

Битката за първото място в рали "Сливен" 2017 се очертава да бъде интересна. Румънците се присъединяват към силните екипажи Ягиз Авджъ / Бахадир Гьоченмез, Орхан Авджиолу / Бурчин Коркмаз и Пламен Стайков / Давид Кварацкхелия

Рали "Сливен" е четвърти кръг от националния рали шампионат на България и пети кръг от Балканския рали трофей на ФИА.

Трасето на състезанието е изцяло променено спрямо миналогодишното издание, като графикът включва 13 скоростни етапа с обща дължина 177,45 километра.
В програмата на рали "Сливен" се завръщат етапите "Стара река", "Молова гора" и класическото спускане на скоростната отсечка "Българка".

Рали "Сливен" 2017 ще започне на 1-ви септември с церемониален старт и първия супер-специален етап. В съботния ден са предвидени осем скоростни етапа, а в неделния ден са останалите четири отсечки.

Един от водещите акценти в тазгодишното издание на рали "Сливен" е новия супер-специален етап, който ще се проведе в района на жп гара Сливен.