rally__Sliven17_Непредсказума битка между екипажите и сериозна доза емоции за жителите и гостите на Сливен се очаква от 37-то издание на рали „Сливен“, съобщиха организаторите на проявата.

Състезанието е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканския рали трофей на ФИА. Списъкът със заявените за участие екипажи е 39, като се забелязва и сериозно международно участие.

На старта пред паметника на Хаджи Димитър ще застанат  седем турски екипажа – водени от звездите Яъс Авджъ и Орхан Авджъолу. В допълнение са един от лидерите в румънския рали шампионат Дан Гъртофан с новата си Skoda Fabia R5, както и грузинския пилот Александър Ломадзе с Mitsubishi Lancer Evo X. В битката в рали „Сливен“ 2017 ще се включи и миналогодишния победител Пламен Стайков.

Всички лидери в българския рали шампионат през тази година са подали заявки, а още няколко приятни изненади гарантират силните емоции в Сливенския балкан,посниха домакините.
Тихомир Стратиев, Мирослав Ангелов и Григор Григоров ще трябва да продължат своя спор от предишните кръгове във Варна и Твърдица, а към тях ще се присъединят завръщащия се в националния шампионат Даниел Попов, европейската рали шампионка Екатерина Стратиева, шампионът за млади пилоти от миналата година Станислав Владимиров, както и местните надежди Дилян Станков и Стоян Мечков.

Рали „Сливен“ 2017 включва тринадесет скоростни етапа с обща дължина 177.45 километра, а общия километраж е 373.46 километра. Състезанието се завръща по класическите скоростни отсечки „Молова гора“, „Котел“, „Стара река“ и „Българка“, а организаторите от АСК „Скорпион“ са предвидили чисто нов супер-специален етап в района на ж.п. гарата в Сливен.

Стартът на 37-то рали „Сливен“ ще бъде даден в петък, 1 септември, в 17 часа на площад „Хаджи Димитър“, а деветдесет минути по-късно стартира атрактивната отсечка около гарата.

Финалът на надпреварата е в неделя, 3 септември, в 14:15 ч., когато ще бъдат връчени купите на призьорите в рали „Сливен 2017”.