Bolyarka_kupi80-ет смесените двойки заявиха участие в традиционния тенис турнир „Болярка къп“ в Сливен. Срокът за регистрация изтече. Проявата ще се проведе от 1 до 3 септември  и отново е под патронажа на народния представител от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева.

Участниците ще бъдат разделени по пет отбора във всяка група. Официалната тренировка е на 1 септември. На 2 септември са срещите в групите,като се играе всеки срещу всеки.
„За финал се класират двата отбора с най-много победи”, уточниха организаторите. Началото на надпреварата е от 9 часа.

В последния ден на турнира ще се играят преките елиминации и финалът. Срещите ще се провеждат на трите бази в града - кортовете на ТК „Сливен-92”, комплекс ‘’NIKA”  и „Спорт Палас“.
Главните съдии са Анатоли Пеев, Цеци Тодоров и Милена Андонова.

„Болярка къп“ се утвърди като най-големият тенис турнир за любители във формат смесени двойки от цяла България. Определено ни предстоят много интересни и вълнуващи моменти. За три дни Сливен ще бъде център на тениса“, казаха още организаторите. В града на Стоте войводи ще се срещнат любителите на атрактивния спорт и ще преживеят заедно с публиката интригуващи моменти. Осигурен е награден фонд с купи, парични и предметни награди. За всички участници в турнира е предвидена томбола с множество награди.