Avdju_Turk
34 екипажа се регистрираха и започнаха опознаването на тринадесетте скоростни отсечки на рали "Сливен" 2017, съобщиха домакините.
Един от сочените за основни фаворити за победата в петия кръг от Балканския рали трофей Яъс Авджъ (Neo Motorsport, Peugeot 208 T16 R5) не пристигна в Сливен. Освен него още два екипажа на турския отбор Neo Motorsport не се регистрираха за опознаването - Осман Угур / Тугба Бора (Mitsubishi Lancer Evo IX) и Ферхат Танрибилир / Кутай Ертугрул (Peugeot 208 R2).

Турците изпратиха официално писмо до организаторите на рали "Сливен" 2017, в което посочват логистични проблеми с автомобилите им като основна причина за невъзможността да стартират в състезанието.

До последно не е ясно дали ще пристигне и грузинския екипаж Александър Ломадзе / Мевлуди Меладзе (Mitsubishi Lancer Evo X).

От българските екипажи не са се регистрирали единствено представителите на Дианел Рейсинг Пламен Вълев / Димитър Димитров (Honda Civic Type R), които посочват сериозни технически проблеми като причина да не стартират в състезанието.