sportnoto_otkrivane_17С 287 ученика Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен започна новата учебно - състезателна година.Прага на училището днес прекрачиха момичета и момчета, разпределени в две паралелка за 6-ти, 7 –ми, 8-ми, 10-ти и  12-ти клас и  една при 11-ти клас.

С приветствие на директорът Наташа Иванова и с отслужен водосвет бяха посрещнати възпитаниците на профилираното учебно заведение.

  • sportnoto_otkrivane_obst_17

„Първи септември, първият учебен ден за Спортно училище „Димитър Рохов”,  е много специален празник за всеки един от вас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието”, обяви в началото на словото си  директорът и поясни, че е даден старт на голямото състезание с хронометрите, с времето, със съперниците, с преодоляването на болката в преследването на успеха и пожела успех на всички, които са избрали Спортното училище като съдба.

„37  са учениците от 6 клас,  а приемът за седмокласниците е от 20 спортисти.  Двама са  новите треньори в колектива на училището. Това са Евгени Кадийски – вдигане на тежести и Иван Иванов  - борба”, поясни зам.-директорът по спортната дейност  Кирил Димитров Наташа Иванова.

Приемът в Спортното училище е след завършен пети клас по спортове утвърдени от Спортното министерство - борба, вдигане на тежести, лека атлетика, джудо, футбол, акробатика и самбо.

„Създали сме най - добрите условия, които са необходими за водене на съвременен учебно -  състезателен процес. Базата ни е в отлично състояние. Училището разполага с общежитие за учениците, които не са от Сливен.  Имаме стол за целодневно хранене. Обучението е такова, при което се предоставят двуразови тренировки, което дава възможност за една много добра спортна подготовка", добави още Иванова за Sliven-sport.com.

Гости на днешното тържеството бяха кметът Стефан Радев, зам.- областният областният управител Димитрина Петкова, Весела Паскалева  и Веселина Бонева – ст. експерти в Регионалното управление по образование, многократната световната и европейска шампионка и олимпийска вицешампионка Станка Златева, експертът по спортната дейност в общината Силвия Никова, представители на училищното настоятелство, родители.

Поздрави към учениците, учителите и гостите отправиха кметът Стефан Радев и зам.- областният областният управител Димитрина Петкова.

  • sportnoto_otlichnik_17
  • sportnoto_otkrivane_zname_17

В тържествената част специално внимание бе отделено на пълният отличник за изминалата учебна година Валентин Бонев. Той е състезател по джудо с треньор Георги Велев, а през настоящата учебна година ще бъде ученик в девети клас.

По традиция училищна клетва положиха най-малките възпитаници – шестокласниците, който за първи път прекрачват прага на специализираното учебно заведение.

Като за всяко начало в ритуала присъства менче с вода и първия школски звънец.

Прага прекрачиха и гордостта на училището  Васил Маринов – европейски шампион по вдигане на тежести, Леман Гичмен и Яница Петкова – медалистки от Европейско първенство по самбо, Димитър Кръстев – борба, Катерина Дойчева – джудо и борба, Илиян Русев – джудо, Орлин Орлинов – лека атлетика и още много други ученици с успехи от националните първенства

Последна промяна (Петък, 01 Септември 2017 11:02)